8 érdekes tény, amelyet (bár sejthettél, de) nem tudtál a Crayola írószerekről!

Mivel a következő hetek sokak számára a sulikezdéshez szükséges felszerelés beszerzéséről fognak szólni, ezúttal 5 ténnyel készültünk a számotokra kedvenc írószermárkánkról, a Crayoláról! A 120 éves múltra visszatekintő Crayola a megbízhatóság, minőség, biztonság és tartósság jegyében tervezi meg és gyártja termékeit, hogy olyan eszközökkel lássa el a gyermekeket (és alkotni vágyó felnőtteket), amelyekkel magabiztosan próbálhatnak ki új technikákat, és bontogathatják színes szárnyaikat. Nézzük is, milyen tulajdonságokkal lopja be magát a Crayola az emberek szívébe:

1.) A Crayola évente csaknem 3 milliárd zsírkrétát gyárt le! Bizony ám! A Crayola gyáraiban évente csaknem 3 milliárd zsírkrétát öltöztetnek Crayola-feliratú, alakhoz simuló papírruhába, a naponta legyártott zsírkréták száma pedig akár a 12 millió darabot is elérheti. A zsírkréták a márka legikonikusabb termékei, hiszen a 20. század elején zsírkréta szettjeikkel robbantak be a köztudatba Amerikában, majd később az egész világon! Mára a Crayola az Egyesült Államok első számú írószer- és művészkellék márkájává vált, de a termékek világszerte hatalmas népszerűségnek örvendenek. A zsírkréták 90%-át ráadásul a márka hazájában, az Egyesült Államokban, pontosabban a Pennsylvania állambeli Lehigh Valley-ben gyártják, 100%-ban napenergiából nyert megújuló energia felhasználásával.

2.) A Crayola színes ceruzák ellenállóbbak az átlagnál! A Crayola színes ceruzái kiváló minőségű faburkolattal rendelkeznek, aminek következtében nemcsak tartósak, hanem könnyen megfoghatók is! A ceruzák ráadásul a többi ceruzáéhoz képest vastagabb ceruzabelsővel rendelkeznek, amelynek köszönhetően a színes ceruzák ellenállóbbak az átlagnál!

3.) A Crayola zsírkréták paraffinviaszból készülnek! A Crayola zsírkréták elsősorban paraffinviaszból készülnek, amely lehetővé teszi, hogy a zsírkréták könnyen kenhetőek legyenek. Emellett ez adja a zsírkréták jellegzetes viaszos textúráját is, és segít abban, hogy a színek megfelelően a papírhoz tapadjanak. Így a vibráló színek nemcsak a zsírkrétán, hanem a papíron is visszaköszönnek!

4.) A Crayola zsírkrétáknak saját, elismert illata van! Egyszerűen nem tudunk betelni a Crayola-zsírkrétás tényekkel! Képzeljétek, a Crayola zsírkréták illata annyira jellegzetes, hogy 1994-ben hivatalosan is elismerték, és még saját nevet is kapott: „Eau d’Crayon.”

5.) A Crayola filctollak vége nem kopik, nem szálasodik és nem szárad ki! A Crayola filctollak igazán strapabíróak! A filctollak vége ugyanis ellenáll a nagyobb igénybevételnek, nem kopik, nem szálasodik és nem szárad ki! A vibráló szín mellett pedig az egyenletes fedés is garantált! Hamar megszárad a papíron, így az elmaszatolódástól sem kell tartani!

6.) A Mini Kids termékcsaládhoz tartozó írószerek már 1 éves kortól használhatók! A Crayola Mini Kids termékcsaládjánál a kisgyermekeké a főszerep! A termékcsaládhoz tartozó termékek többsége már 1 éves kortól használható használható, hiszen ezek tömzsi, könnyen megfogható termékek, amelyeket kimondottan kis kezek számára terveztek, és még a gyerekek finommotorikus készségeinek és kordinációjának fejlesztésében is segítséget nyújtanak. A termékek nem tartalmaznak mérgező anyagokat, és lekerekített heggyel rendelkeznek (például az ollók esetében), hogy a kisgyermekek biztonságosan alkothassanak! Az írószerek ráadásul olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek bőrről, ruhákról, felületekről könnyedén eltávolíthatóak, kimoshatóak.

7.) Az Ultra-Clean Washable termékcsaláddal nincs színezés utáni káosz! A Crayola több olyan termékcsaláddal rendelkezik, amelyben ki- és lemosható termékek is találhatók, az Ultra-Clean Washable család termékei által hagyott színfoltok azonban még a többi hasonló termékhez képest is könnyebben eltávolíthatók. Ennek a termékcsaládnak az írószerei is mérgező anyagoktól mentesek, emellett pedig élénk színeket garantálnak, még a kimoshatóság ellenére is! A termékcsalád kiemelkedően nagy választékkal bír: a filctollak mellett zsírkréták, tubusos festékek és táblafilcek is megtalálhatók, hogy mindenki megtalálhassa a stílusához vagy igényeihez leginkább illő formulát.

8.) A Crayola illatos írószerekkel teszi szórakoztatóvá az alkotást!

Élénk színek és egy… még élénkebb illat? Ha az orrunk nem csal, ezek a Crayola Silly Scents írószerei! A tervezők ráadásul gondoskodtak a színek és illatok koordinálásáról, így a kék színű írószer például áfonya, a zöld zöldalma, a narancssárga pedig narancs illatú. De a többit nem árulhatjuk el – inkább szaglásszátok meg őket Ti is!

A Crayola célja az, hogy az emberek társa legyen – akár 1 éves kortól, egészen életük végéig! Ez pedig nemcsak az írószerekre, hanem a kreatív készletekre is igaz, így a következő részben a Crayola kifestőiről hozunk érdekes tényeket!

Olvasd el többi cikkünket is:

Tippek a biztonságos pancsoláshoz! »

Miért jó SUP-ozni? »

A trambulinod is készen áll a nyárra? »

Összes cikkünkért kattints ide »