Magabiztosan két keréken: modern kerékpár – tradicionális módszerek

A biciklizés az a sport vagy hobbi, esetleg közlekedési mód – kinek mi, amit, ha egyszer megtanul az ember, sosem felejt el. Ahhoz azonban, hogy valaki magabiztosan közlekedjen két keréken, elengedhetetlen, hogy gondosan elsajátítsa az alapokat. Na de hogyan?

Biciklizni tanulás

Az első és legfontosabb, hogy megfelelő biciklit válasszunk. Bár sokan úgy állnak hozzá, hogy „úgyis kinövi”, vagy „tönkreteszi”, „úgyse tud rá vigyázni” … és ugyan a feltevésekben van igazság, a minőségi választás sosem rossz döntés, mindig meghálálja magát. Egy prémium márkás biciklivel nullára redukálódik annak az esélye, hogy a kerékpár hibája esetleg elvegye a gyerek kedvét a tekeréstől, vagy, hogy balesetet szenvedjen miatta. Csúcsminőségű prémium biciklikért kattints IDE!

A Royalbaby biciklik a lehető legmodernebb technikával felszerelkezve várják, hogy nyeregbe pattanjanak a lelkes kis bicajosok. A könnyű váznak köszönhetően nem igényel segítséget a tologatás sem, és nem kell attól tartani, hogy megüti a gyereket, ha véletlenül rádől. A professzionális fékek tűpontos megállást eredményeznek, ami szintén a biztonságot fokozza. A technikai újdonságokkal felszerelt bicikli mellé pótkerekeket is illeszthetünk, hogy biztosabb kerekeken guruljanak a kezdők, de a nagyanyáinktól ismert hagyományos seprűnyeles módszert sem kell elvetni. A nagyon bizonytalan, félénk kerékpáros tanoncoknak megnyugtató lehet, ha egy biztos kéz kíséri őket az első néhány útjukon.

A védőfelszerelésről feltétlen gondoskodjunk, mielőtt először bicajra ültetjük a gyereket. A bukósisak a legfontosabb, de jópár könnycsepptől megkímélhetik a csöppségeket a horzsolásoktól és sérülésektől védő kesztyűk, könyök és térdvédők.

Játék a biciklivel

Az utcán fel s alá, vagy a kertben való körkörös tekerés a gyakorlottabb gyerekeknek unalmassá válhat. Szuper időtöltés lehet viszont, ha a kertben kiépítünk egy valódi városkát: kereszteződéseket, boltokat, benzinkutat és zebrákat telepítünk, térképet rajzolunk hozzá, bejelöljük hol van az iskola, és a játékbéli szülők munkahelye. Más játékokat, különböző korosztályokat is bevonhatunk, és létszámbeli korlátra sincs szükség. Míg a kisebbek lábbal hajtós motorokon, a nagyobbak pótkerekes, vagy pótkerék nélküli bicikliken róhatják az „utcákat”. Kioszthatunk szerepeket is, mint rendőr vagy mentős, boltos és benzinkutas. Egy balesetet imitálva az elsősegélynyújtás alapjait is érdemes ismertetni velük. A gyerekek a közlekedés szabályaival is megismerkedhetnek ezáltal, ráadásul a szórakoztató szerepjáték a személyiség fejlődésének is fontos állomása.

A fejlesztő funkcióin túl maga a mozgás eleve pozitív tényező, megelőzi a különböző mozgásszervi deformitásokat, és edzi a tüdőt a helyes légvételre. Arról nem beszélve, hogy a biciklizés bármelyik üres délutánon remek közös program és kikapcsolódás az egész családnak - pattanjatok nyeregbe!

Olvasd el többi cikkünket is:

Bízd a gyerekekre a Halloween-i dekorációt »

Új memóriafejlesztő társasjáték a Memo Mester személyében »

Új trend a gyerekfotózásban! »

Összes cikkünkért kattints ide »

Mi is sütiket (cookie) használunk az oldalainkon. Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Rendben Nem szeretném