Ezzel foglald le a gyereket esős időben: garantáltan nem fogtok unatkozni!

A kitartó esőzések a legkitartóbb szülőket is próbára teszik: szinte lehetetlen küldetésnek tűnik napról napra olyan játékokat kitalálni, amik szórakoztatóak és lekötik a figyelmet.

A gyerek személyiségétől is függ, hogy milyen típusú társas lesz a befutó, de az életkorral is változik az ízlés. Mutatjuk, melyik játékokkal nem lősz mellé!

Gondolkozós játék

Az Igaz Hamis egy szuper gondolkozós kvízjáték, amiben akár 5 játékos is részt vehet. Az állítások a könnyűtől egyre nehezednek, a végén már tényleg nem egyszerű eldönteni a nagy kérdést: vajon ez most igaz, vagy hamis? Nem kell izgulni, hogy hamar végigértek az összes feladványon: a beépített játékmester 1000 elképesztően érdekes tényt tár a játékosok elé.

A barkóbához hasonló játék a Nevezd meg – azonban nem kell vitatkozni, ki gondol. A gép által kiszivárogtatott felvételből a játékosok dolga, hogy megnevezzék, ki vagy mi a témában az aktuális megoldás. A játék felnőtt, illetve családi módban is használható!

Átmozgató játék

Rendezzetek egy hatalmas házibulit! Ebbe a partiba viszont a családon kívül nincs szükség több vendégre, csak Brekire! A mókás béna különböző feladatokat oszt a játékosoknak, utánozni kell állatokat, vagy éppen gépeket. Amikor viszont megszólal a gong, gyorsnak kell lenni, és találni egy üres liliomlevelet: akinek nem jut, kiesik a játékból.

Nem kell az udvarra menni egy jó kis ugróiskola miatt sem: a Crayola irka-firka szőnyegére ráfér egy néhány ugrásból álló, kicsikre méretezett pálya. Nemcsak ugrabugrálásra buzdíthatjuk az apróságokat, de más utasításokat is felrajzolhatunk rá, például tapsoljon hármat a feje felett, vagy ugráljon fél lábon a fotelig, és vissza.

Fejlesztő játék

Undi Gusztival a gyerekeknek kedves módon fejleszthető a finommotoros érzékelés: undorítóbbnál undorítóbb, gusztustalanabbnál gusztustalanabb tárgyak között kell turkálni. A Gusztiban rejtőző tárgyak közül mindenkinek ki kell tapogatni azokat, amik a kártyalapján szerepelnek – ne lepődj meg, ha csótányt vagy büdös zoknit fogsz!

Stratégiai játék

A nagyobbakat nehéz bevonni a közös társasozásba, szívesebben játszanak a számítógépen…de mi lenne, ha egy számítógépes játék analóg változatát adnánk a kezükbe? A papír alapú Honfoglaló a jól ismert kérdésekhez hasonlóval köti le a figyelmet, és oktat észrevétlenül.

Még több társasra vágysz? A honlapon számtalan észbontó játékot találsz! Kattints ide!

Olvasd el többi cikkünket is:

Az érintés fontossága a szülő-gyermek kapcsolatban »

Néhány okos tipp otthonra az úszás szerelmeseinek »

7 érv a könyvek mellett »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben