A felnőtteknek is kell a játék

Ha játékról beszélünk, akkor többnyire a gyerekek jutnak az ember eszébe, ám ha jobban utánajárunk a játékidő hasznos tulajdonságainak, beigazolódik, hogy a felnőtteknek ugyanúgy szüksége van rá.

Egy kis kergetőzés a parkban, egy szombat esti társasjáték a családdal, vagy egy jó tollas meccs a nyaralás alatt: a játék nem csak a kicsiknek fontos.

A játék fontossága felnőttkorban

A tudósok kimutatták, hogy felnőttkorban is elengedhetetlen a szabadidő önfeledt élvezése. Legyen szó sportról, sétáról, egy-két kártyajátékról, vagy társasról, a pszichológiai és mentális egészség megőrzésének érdekében szükség van a szórakozásra.

Szórakozó felnőtt

A játékidő jótékonyan hat a stresszkezelésre, vagy a szociális kapcsolatokra, a produktivitásra és az energiaszint növekedésére. A kreativitás fokozása mellett - aki rendszeresen játszik, annak könnyebb megoldani a felmerülő problémákat és képes a dobozon kívül gondolkodni.

Játék a munkahelyen

A munkahelyeken, ahol lehetőség van egy kis játékra, lazításra, jobb a dolgozók teljesítménye. A Google és a Mastercard például ékes képviselői ennek a mentalistásnak.

A Google irodája tele van olyan lehetőségekkel, melyek feldobják az alkalmazottak szüneteit egy kis játékkal. A vállalat szerint azóta, hogy ezt bevezették, mérhetően jobb a munkamorál és produktívabbak a dolgozók.

Természetesen nem kell ragaszkodnunk az ilyen munkahelyekhez, azonban nem árt odafigyelni, hogy tényleg hasznosan kapcsolódjunk ki. Minden tevékenység, amit élvezel és örömet okoz, az megfelel a célra.

Gyerekekkel vagy nélkülük

Amennyiben szülő az ember, könnyű dolga van, hiszen két legyet üthet egy csapásra azzal, ha csatlakozik csemetéjéhez. Ha néha mi választjuk a játékot, például társasozni invitáljuk a gyerekeket, azzal nem csak annak az esélye nő, hogy maximálisan élvezhetjük a játékidőt, de a kicsik is megtanulják, hogy kompromisszumkésznek kell lenni.

Szülő játszik a gyerekkel

Ha nincsenek gyerekek a közelben sem kell kétségbe esni, elő egy csomag kártyával, vagy irány sétálni, a lényeg, hogy szakíts időt a szórakozásra.

Olvasd el többi cikkünket is:

Húsvéti tippek Barbie babákhoz »

Tánc a négy fal között – Skippy Dance »

Fiúknak kisautó, lányoknak Barbie? »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben