Bízd a gyerekekre a Halloween-i dekorációt

Nincs is jobb annál, ha kreatív lurkók nyüzsögnek a háznál. Íme egy-két jó ötlet, ha a kis művészeknek dekorálni támad kedvük Halloween-kor.

Rémisztő lufik

Amire szükséged lesz: fehér héliumos lufik, fehér zsebkendő, fekete alkoholos filc, cellux. A héliummal teli lufik alig várják, hogy feldíszítsék őket, készítsetek belőle szellemet! A zsebkendőt terítsük szét, majd az alját vágjuk fodrosra és a cellux segítségével óvatosan ragasszuk fel a lufik alsó felére, mintha kis szoknyájuk lenne. Ha ez megvan kezdődhet a móka! A gyerkőcök rajzoljanak vicces pofikat a szellemlufiknak és már kész is az egyedi dekoráció.

Amennyiben máshoz van kedvük – például vámpírokhoz, vagy boszorkányokhoz – használjatok színes lufikat és kísérletezzetek kedvetekre!

Dobd fel a papírcsákót

Amire szükséged lesz: papírcsákók, színes papír, olló, ragasztó, dekorelemek.

Már mindenhol lehet kapni színes papírcsákókat. Ha fel szeretnétek dobni, akkor betárazva egy csomó színes lapból, csak a fantáziátok szabhat határt az alkotásnak. Ragadjátok meg az ollót és vagdossatok aranyos füleket, vagy szemeket a bulisityakokra.

A vállalkozó kedvűek csillámot és matricákat is használhatnak.

Biztonságos tökdíszítés

Amire szükséged lesz: tök, festék, dekorelemek.

Hogy a farigcsálás ne legyen veszélyes, ragadjatok festéket vagy tűzzétek tele a halloween-i tököket egyedi szemekkel, dekorációkkal. A festés biztonságos és már kifejezetten lehet kapni halloween hangulatú matricákat a tököcskékre, hogy a legkisebbek is átélhessék a „tökfaragás” élményét.

Szülőként ha van kedvetek, össze is dolgozhattok a csemetékkel. Ti faragtok, ők pedig dekorálnak. Nincs is aranyosabb, mint egy ijesztő halloween-i tök fenekén egy apró gyermekmancsnyom csillámporból.

Kis töknyomda almából

Amire szükséged lesz: kettévágott alma, festék, dekorelemek. Vágj ketté egy almát és már mehet is a festékbe, hogy kis tököket lehessen a papírlapra mintázni. Festhetnek rá szárat, szemeket, mosolygós szájat vagy ragaszthatnak rá különböző dekorelemeket. Mehet is kiállításra egy-két hűtőmágnessel az aranyos alkotás.

Amennyiben kedvet kaptatok a házi készítésű dekorációkra, az interneten rengeteg ötlet vár még benneteket. Keressetek bátran, vagy kombináljátok az ötleteket, esetleg találjatok ki valami újat!

Közben ne felejtsétek el: kés, villa, olló, gyerek kezébe nem való! Segítsetek az apróságoknak a művészkedés közben.

Olvasd el többi cikkünket is:

Sokféle játék az okos gyerekekért »

Az érintés fontossága a szülő-gyermek kapcsolatban »

Néhány okos tipp otthonra az úszás szerelmeseinek »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben