Helló október, helló ősz!

Az ősz nem jelent búcsút a kinti játék örömeitől, sőt! Az évszaknak megfelelő öltözékkel remekül szórakozhatunk a csodásan változó természetben. Várjuk ki azokat a napokat, amikor nem esik, hanem ragyogóan süt a nap, szakadjunk el a képernyőktől és töltsünk egy kis időt a szabadban.

  1. Keressünk kincseket! Ha ősz, akkor eljött a termények időszaka. A parkok és erdők megtelnek makkal, gesztenyével és tobozzal. Gyűjtsük össze őket, tartsunk szépségversenyt belőlük, majd ragasszuk őket össze különböző alakzatokká. A fellelt magokat el is ültethetjük, hátha kikel belőle egy kis növény.

  2. Irány a kirándulóösvény! Az erdők és hegyek ősszel mutatják a legszebb arcukat. Lapozzuk fel az országos kéktúra kiadványait vagy nézzünk el egy közeli erdőbe. A gyerekek is élvezni fogják, hogy aszfalt helyett terepen járhatnak, a mindennapok zajai helyett pedig a természet hangjai veszik őket körbe. Az elemózsiáról ne feledkezzünk meg!

  3. Szüreteljünk! Ha nincs saját kertünk, látogassunk meg rokonokat, vagy keressünk szedd magad jellegű gazdaságokat, ahol saját magunk szedhetjük le az almát, körtét, szőlőt. Így a gyerekek is megtanulhatják, honnan jön a gyümölcs. Ha hazamentünk, használjuk fel a gyümölcsöket akár egy pitéhez vagy más finomsághoz!

  4. Faragjunk tököt! Bár a Halloween nem ünnep hazánkban, ettől még nem kell lemondanunk a tökfaragás szórakoztató tevékenységéről. Nem kell ragaszkodnunk az ijesztő arcokhoz sem, készítsünk olyan lámpást, amilyet csak szeretnénk. Természetesen az éles szerszámokkal bánjunk óvatosan. A jópofa, élénk színű zöldség remek őszi dísze lehet a bejárati ajtó környékének.

  5. Őszi levélgyűjteményre fel! Talán a kötelező iskolai levélgyűjteményt már magunk mögött hagytuk, de a színes őszi leveleket nem kell. A különösen szép darabokat lefóliázhatjuk, így szép fehér papír előtt, keretben a szoba díszévé válhatnak. Az érdekes alakzatúakkal levélképeket, a legnagyobbakból pedig egy kis kézügyességgel mókás álarcokat készíthetünk.

Olvasd el többi cikkünket is:

A játék, ami bevezet minket a varázsvilág rejtelmeibe »

Miért babáznak a gyerekek? »

A frizurák száma végtelen »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben