A játék, ami bevezet minket a varázsvilág rejtelmeibe

Egy kvízjáték akkor a legizgalmasabb, ha rajongunk azért, amiről szól. Ezt az élményt hozza el nekünk az Igaz vagy hamis társasjáték Harry Potter változata, ahol a játékosok a varázsvilágról szóló kérdésekben mérhetik össze a tudásuk. A Trimágus Tusán résztvevők korhatára 17 év. Igaz vagy Hamis? Na és mit mutat a Malíciamutató?

Aki már ismeri a népszerű Igaz vagy Hamis játékot, az rögtön tudni fogja, hogyan működnek a gombok és a játékba rejtett kvízmester, ez alkalommal viszont szeretnénk egy kis útmutatót nyújtani azoknak, akik még nem ismerik a játékot.

A bekapcsolást követően a Harry Potter változatban minden játékos kiválasztja a maga házát – sajnos a Teszlek Süveg nem tartozék, így viszont mindenki abba a házba kerülhet, amelyikbe csak szeretne. A négy ház adott, ez azonban nem jelenti, hogy csak négyen játszhatják a játékot. Bátran alkossunk csoportokat, hogy együtt küzdhessünk házunk becsületéért. Az apró részletekbe menő kérdések hallatán biztosan lesz olyan, amit szívesen megvitatunk társainkkal. A cél, hogy a varázslatos tanév, vagyis a játszma végén a mi házunké legyen a dicsőség.

Nincs szükség a játékszabály hosszas tanulmányozására, hiszen a játék ismerteti a legfontosabbakat, így nincs más dolgunk, mint követni a szóbeli utasításokat. Fontos, hogy mi választhatjuk ki a számunkra megfelelő játékszintet – amatőr vagy profi, és csak ezután indulhat a mérkőzés.

Vannak körök, amikor a játék szabja meg, ki válaszolhat, így egyenlő esélyeket biztosít a feleknek. Viszont érdemes résen lenni, mert lesznek körök, amikor a gyorsabbé a válaszadás lehetősége. Rendszerint először saját házunk gombját kell lenyomni, megjelölve, hogy kitől érkezik a válasz, és csak ez után nyomhatjuk meg az aranyszínű igaz vagy ezüstszínű hamis gombot. A játék persze tartogat különleges helyzeteket is, például passzolható kérdéseket, de ügyeljünk rá, hogy a játékmester türelme is véges. Minden ház 200 ponttal indul, melyeket a helyes válaszokkal gyarapíthatunk, a helytelenekkel pedig elveszíthetünk. Amikor a játszma véget ér, a játék kihirdeti a pontokat és a győztest. A mintegy 1000 kérdést tartalmazó játékot rengetegszer újrajátszhatjuk, amíg a varázsvilág mestereivé válunk.

Harry Potter: Igaz vagy hamis

Olvasd el többi cikkünket is:

Mit csináljunk otthon a nagy hidegben? »

Apró kis szuperhősök »

Egyetlen dolog, amiről ne mondj le idén »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben