Matchify: Pörgős párosítós játék 2021 karácsonyára

A karácsonyi ajándékötletelést sosem lehet elég korán kezdeni. Hogy segítsünk inspirációt gyűjteni, a következő hetekben elkezdjük bemutatni 2021 karácsonyának leendő slágerjátékait. Az angyalkák semmiképp sem feledkezhetnek meg az egész családnak szórakozást nyújtó, közös játékokról. Így kezdjük is el az ismerkedést egy komolyan vicces kihívással, a Matchify-jal!

Könnyen tanulható szabályok

A családi játékok kiválasztásánál fontos szempont, hogy mindenki könnyen el tudja sajátítani a szabályokat. Többek között ezért imádjuk a Matchify-t is, hiszen az egyszerű játékmenet mellett az agytekervényeket alaposan megmozgató szórakozást kapunk.

A Matchify a méltán népszerű Dobble játékokból ismert, képpárosítós mechanikára épít. A Matchify összesen 72 kártyát tartalmaz, ezek két különböző színű paklira oszlanak. Mindegyik kártyán pontosan 9 vidám kép található. Ha bármelyik kártyát kiválasztjátok az egyik színű pakliból, a kilenc kép közül az egyiket biztosan össze tudjátok párosítani majd a másik pakli bármely kártyájával. A feladat pedig az, hogy minél gyorsabban megtaláljátok az egymáshoz kapcsolódó képeket.

 sup

A Matchify egy fontos csavarral emeli a következő szintre a párosítós kihívást. Itt ugyanis nem egyforma képeket kell keresni, hanem egymáshoz valamilyen módon kapcsolódó ábrákat. Ha az egyik kártyán méhecskét láttok, akkor a másik kártyán a mézet kell megtalálni, a nyuszinak pedig a répa lesz a párja.

Több játékmód

A Matchify négyféle játékmóddal készült. Az első kettővel könnyen begyakorolhatjátok a játékot, és a kisebb, akár nyolcéves gyerkőcöket is bevonhatjátok a játékba. Az Arany béka szabály az igazán versenyszellemű játékosoknak kedvez némi stratégiával megspékelve a gyorsasági párosítást, hiszen itt már egymást is tudjátok hátráltatni. A Folyótorkolat pedig a profiknak nyújt igazi kihívást, hiszen több mint két kártya között kell keresni a kapcsolatokat

Mit fejleszt?

A Matchify azon kívül, hogy önfeledt szórakozást nyújt a család apraja-nagyjának, ez a gyorsasági kártyajáték számos képességet fejleszt észrevétlenül. Ilyen például a megfigyelőképesség, az asszociációs készségek, az összefüggések felfedezése.

Tanulás a Matchify-jal

Az alapjátékon kívül a Matchify három tematikus kiadással is készült, amik tökéletesen alkalmasak az ismeretek bővítésére. A kisebbek a foglalkozásokkal és a mi miből készült kérdéskörrel ismerkedhetnek az erre a célra kifejlesztett paklikkal. A nagyobbakat a földrajz és a kultúra világába vezeti be az Utazás kiadás, ahol az országok zászlóit kell összepárosítani a megfelelő nevezetességgel.

 sup

Miért szeretjük még a Matchify játékait?

Akár ketten is játszhatjátok, de nagyobb családi eseményeken és szülinapi bulikon is előkerülhet, hiszen akár nyolcan is beszállhattok egyszerre. Könnyű szállítani, így akár az osztálykirándulások népszerű kísérője is lehet. Sőt, a gyerekek akár egy hosszabb szünetben is kikapcsolódhatnak a Matchify-jal, hiszen egy parti igazán gyorsan lepörög.

Olvasd el többi cikkünket is:

Miért fontos, hogy a gyerekek kedvükre rajzoljanak és fessenek? »

Na de mi az a SUP? »

Phlat Ball »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben