Miért babáznak a gyerekek?

A babázás sosem megy ki a divatból, hiszen amíg vannak gyerekek, addig lesz szülői minta is, amit eljátsszanak a kicsik. Babázó gyermekét nézve a szülő bepillantást nyerhet a játékra kivetített érzelmekbe.

Köztudott, hogy a gyerekek játék közben a felnőtteket utánozzák, a körülöttük látottakat képzik le, és így készülnek fel a saját felnőttkorukra. A kisebb gyerekek elsősorban a szűkebb a környezetükre fókuszálnak, így egyáltalán nem szokatlanok az óvodában a papás-mamás játékok, a közös babázás népszerű a kisfiúk és a kislányok körében is.

Amore Mio

A hagyományos nemi szerepek megismerésével azonban mégis többnyire úgy alakul, hogy az évek múltával már inkább csak a lányok babáznak. Ezt a fajta szerepjátékot és gondoskodást a legegyszerűbb babán is lehet gyakorolni, azonban a játékpiacon széles választékot találunk valósághű babákból, amik különböző funkcióikkal növelik a gyermekek játékélményét.

Ilyen játék az olasz Amore Mio – Álmodj szépeket, kisbabám! altatható baba is, ami beszél a gyerekekhez, vagy elismétli, amit mondanak neki. A baba azon felül, hogy tökéletes babázó-élményt nyújt a valósághű kivitelezés, a lecsukódó szemek, az aranyos ruhácskák és a cumisüveg révén, a gyermekeket is segíti az elalvásban. Érzékelői megnyomásával altatódalt énekel, vagy estimesét mond. A gyártó azokra a gyerekekre is gondolt, akik félnek a sötétben; a baba ruhácskájára varrt holdacska és csillag fluoreszkálnak, így a baba mellett nem olyan félelmetes az éjszaka.

A babázás nem olyan tevékenység, amit ösztönözni vagy tiltani kéne. Ez az egyik legtermészetesebb játék, amit az arra fogékony gyerekek akár egy plüssállattal is beteljesíthetnek. Azonban a jól megválasztott baba hosszú időre gyermekünk kedvencévé válhat, és a vele eltöltött játékra majd felnőtt korában is szívesen gondolhat vissza.

Októbertől kapható a webáruházunkban!

Olvasd el többi cikkünket is:

Mit csináljunk otthon a nagy hidegben? »

Apró kis szuperhősök »

Egyetlen dolog, amiről ne mondj le idén »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben