Mit csináljunk otthon a nagy hidegben?

Az év leghidegebb napjait éljük, és bár egy kis levegőre szükség van, nagyokat nem lehet odakint játszani a mínuszokban. Ha szeretnétek, hogy a gyerekek ne videójátékkal töltsék a napot, ajánlunk pár otthoni kreatív játékot!

  1. Kincsvadászat

Egy kis előkészületet igényel, de ha van kedved és egy kis kreatív vénád, rendezz kincsvadászatot a gyerekeknek. Egy számára értékes kincs, néhány nyom vagy fejtörő és már kezdődhet is a beltéri kaland!

  1. Beltéri sátorozás

Ha van elég hely, felállíthattok egy könnyűszerkezetes sátrat, de még izgalmasabb, ha klasszikus módon lepedőből, takarókból és székekből építitek meg a kis kuckótokat. A játék kedvéért képzeljetek el kemping-szituációkat, és viselkedjetek azoknak megfelelően. Az uzsonna is nyugodtan lehet olyasmi, amit jó időben a tábortűznél készítenétek el.

  1. DIY babaház vagy makett

Ez a tökéletes alkalom arra, hogy belefogjatok valami aprólékos elfoglaltságba. Lányokkal babaházat, fiúkkal akár kis terepasztalt vagy maketteket is készíthettek. Érdemes felmérni, milyen alapanyagok vannak otthon. Vannak, akik a jégkrémek pálcikáiból is csodás maketteket készítenek. Babaházhoz pedig kezdetnek elég egy félbevágott kartondoboz, aztán már csak rajtatok múlik, hány szobás lesz a kuckó.

+1 Rajzoljatok, rajzoljatok, rajzoljatok!

A rajz nem csak egy készségtárgy az iskolában. Rengeteg szakmához hasznos lehet, ha a gyerekek magabiztosan ragadnak ceruzát. Fejleszti a kreativitást, a látószögek érzékelését és a kézügyességet. Ne álljatok meg egy lapnál, rajzoljatok akár egy egész képregényt!

Olvasd el többi cikkünket is:

Egészség és játék – a legmókásabb szőnyeg »

A párkereső játékok titkos ereje »

Apró kis szuperhősök »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben