Néhány okos tipp otthonra az úszás szerelmeseinek

Nem kell jövőre halasztanunk a kicsik úszni tanítását, hiszen otthon is van erre mód, ha az embernek lehetősége nyílik egy medencére, akkor könnyedén csöppenhet a kert egy vizes móka központjába.

Sokakban bizonyára felmerült a kérdés a jelenlegi helyzet kapcsán, hogy idén mi lesz a strandolással? A vírus terjedését elősegíti a vizes környezet, így nem ajánlott jelenleg látogatni a tavakat és más egyéb közösségi úszásra alkalmas helyeket! Azonban nekünk erre is van megoldásunk!

Medencéinkkel otthonában, biztonságosan lehűtheti magát az egész család a forró nyári napokon! Kisebb-nagyobb medencéink közül mindenki kedvére válogathat!

Sok kisgyermek valószínűen idén nyárra tervezte az úszás elsajátítását, mi pedig medencéinkkel segítünk abban, hogy ez az álom még ebben az évben valóra válhasson! A gyerkőcöknek nincs szükségük túl mély medencékre, így akinél picit kisebb a hely, annak sem kell egy percig sem aggódni!

A lényeg, hogy a hasuk és medence alja között legyen legalább 20 cm, így könnyebben átélhetik a valódi úszás élményét! Ha valaki bátortalanabb elsőre tehetünk a karocskáira karúszókat, hogy egyáltalán ne feszélyezze a merülés veszélye! Miután a picik biztonságban érzik magukat a vízben kezdődhet is az úszás!

Ki, mit szeretne elsőre megtanulni, általában javallott a mellúszás, mert könnyebb és nyugalmasabb úszásforma a többihez képest. Mire föleszmél az ember, a kis békácskák (mell úszás =béka úszás) lubickolnak majd a vízben!

Ha a gyerkőcök már tudnak úszni, vagy eddig jártak uszodába, esetleg versenyszerűen úsztak de most nem látogathatják az uszodákat és nagyon hiányzik a mozgás, erre is van megoldás! Kicsik és nagyok egyaránt élvezik a labdajátékokat! Pancsolni a nyári melegben és közben labdázni, vagy úszva játszani a mélyebb medencékben tökéletes nyári móka!

Ha kicsi a medence a piciknek, tele lehet szórni labdácskákkal így élvezni fogják a vizet és színes lasztikat maguk körül! Ha nagyobbacskák már akár bármilyen labdajátékot vízbe lehet vinni! A cicás játékot is például: Egy gyerkőc áll a medencében, kettő pedig kint a fűben! A medencében tartózkodó kisfiúnak/kislánynak el kell kapnia a labdát, hogy „kijusson” a vízből. Akár játszhatnak vízilabdás kapust is úgy, hogy kintről dobják be a labdát, nekik pedig ki kell védeni, hogy ne legyen gól!

Sokféleképpen megoldható, hogy az ember jól tudja magát érezni ezekben az időkben, de szerencsére mindenre van egy jó házi praktika!

Olvasd el többi cikkünket is:

Miért babáznak a gyerekek? »

A frizurák száma végtelen »

Hogy könnyebben induljon az iskolakezdés »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben