Óvd a Földet az otthonodban is

Ismét közeledik a Föld napja. Az április 22-én ünnepelt jeles nappal arra hívjuk fel a figyelmet, milyen fontos a Föld és a természet megóvása. Összegyűjtöttük, mit érdemes tudni erről a napról, és hogy mi az, amit te is megtehetsz a Föld megóvása érdekében.

A hazánkban 1990-ben indult mozgalom számos területen formálta a szemléletünket. Ma már mindenki tudja, hogy a fosszilis energiára nem hagyatkozhatunk örökké, helyette a megújuló energiára, a szélre, a vízre és a napenergiára kell koncentrálnunk. A technika fejlődésével ezek már mind elérhetőbbek akár a saját otthonunkban is.

Amit még mindenki megtehet otthon a Föld érdekében, az a saját fogyasztásának korlátozása és a megfelelő hulladékkezelés. Talán már sokat hallottad, mégsem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontosak az energiatakarékos eszközök, az, hogy zárd el a vizet fogmosás közben, vagy hogy kapcsold le a villanyt a használaton kívüli szobákban. A szemetet lehetőségeidhez mérten válogasd szelektíven, de ha a bevásárlásnál eleve a környezetbarát csomagolásokat részesíted előnyben, az még jobb.

Ahogy az élet minden területén, úgy a játékok vásárlásánál is részesítsd előnyben a minőségi és tartós alapanyagokat, hiszen ezek a játékok akár több gyereket is szolgálhatnak, ha továbbajándékozod őket. Keresd a természetes alapanyagokat, a fát, a papírt és a textilt, ha lehet, vagy azokat a játékokat, amikkel a szabadba csábítod a gyerekeket. Ha eljön a jó idő, menjetek kirándulni, és mutasd meg a gyerekeidnek, hogy milyen szép is a minket körülvevő természet. Így sokkal szívesebben lesznek partnerek a környezetvédelemben. Ne feledd az esemény egyik jelmondatát: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Olvasd el többi cikkünket is:

Na de mi az a SUP? »

Phlat Ball »

5 dolog, amivel az otthonod lesz a legjobb játszótér! »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben