A párkereső játékok titkos ereje

A gyerekek legszívesebben játékon keresztül tanulnak. Ez igaz a lexikális tudásra és a készségfejlesztésre egyaránt. Talán felnőttként egy memóriajátékban kevés kihívást látunk, azonban a gyerekként elsajátított párkereső készséget egész életünkben gyakoroljuk. A mindennapjainkban tudat alatt is az analógiákat keressük.

A párkeresés nem merül ki a memóriajátékokban. Az újságokban közölt különbségkereső játék, vagy a francia kártya játékmódjai szintén erre a készségre épülnek.

Miért is jó ilyen játékokat játszani? A memóriajátékok fejlesztik az olyan agyi funkciókat, mint a figyelem, a koncentráció és a fókusz. Emellett a kritikus gondolkodást és a részletek elkülönítését is serkentik. Aki több hasonló játékkal játszik, az gyorsabban dolgozza fel a látás alapján szerzett információt. A memória játékok erősen stimulálják a rövidtávú memóriát, ez pedig hatással van a hosszútávúra is. Sőt, minél erősebb ez a két terület, annál könnyebb lesz információt helyezni egyikből a másikba – vagyis tanulni.

Most, hogy beláttuk a memória- és párkereső játékok fontosságát az agyi fejlődés és frissesség fenntartásához, ajánlunk egy olyan játékot, amit gyerekek és felnőttek egyaránt játszhatnak, akár úton, akár otthon, akár ketten, akár nyolcan. Ez a játék nem más, mint a Dobble.

A kompakt, fémdobozos játék 55 kártyából áll, rajtuk 8-8 ábrával. A kártyák különlegessége, hogy bármely két kártyát húzzuk elő a pakliból, lesz rajtuk egyező alakzat. Ennek az érdekes kialakításnak köszönhetően 5 féle módon is lehet játszani. Bármelyik játékmódot is válasszuk, az lesz a győztes, aki a legerősebben koncentrál, és aki a leggyorsabban talál egyező formákat a lapokon. A pörgős reflexjáték izgalmassá teszi a nyugodt, otthon töltött estéket, valamint összehozza a családot a pihentető kirándulásokon.

Olvasd el többi cikkünket is:

Egészség és játék – a legmókásabb szőnyeg »

Mit csináljunk otthon a nagy hidegben? »

Apró kis szuperhősök »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben