Egészség és játék – a legmókásabb szőnyeg

Az egészségtudatos életmód nem csupán lemondásokkal jár; mind az étkezés, mind a testmozgás akkor építhető be a mindennapjainkba, ha élvezzük is, amit csinálunk. Ahhoz, hogy sporttal megfelelő izomzatot és állóképességet építsünk ki, fontos az alapoknál kezdeni. Ez az alap pedig nem más, mint a testtartás és az egészséges lábak.

A mindennapi rohanásban, a többé-kevésbé kényelmes cipőkben a lábaink láthatatlanul és gyakran észrevétlenül szenvedhetnek. Korunk népbetegségei a lúdtalp és más ortopédiai elváltozások. Ezeket a legkönnyebb még gyermekkorban nyakon csípni és gyógytornával vagy életmódváltással kiküszöbölni. Azonban számos felnőtt is szenved a helytelen tartástól vagy járástól.

A fenti problémára gyerekek és felnőttek számára egyaránt megoldást jelenthet a MUFFIK szenzoros ortopédiai szőnyeg. A színes szőnyegkirakósok amellett, hogy mókás kiegészítői lehetnek a lakásnak, elhozzák a természetes terepet a talpaknak. Anélkül járhatsz köveken, füvön, vagy akár sárkánytojásokon, hogy el kellene viselned az időjárás okozta forróságot, nedvességet vagy éppen a hideget.

A mezítláb való járásnál nincs természetesebb és hatékonyabb módja a tartásjavításnak. Minél változatosabb terepen gyakorlod, annál, könnyebben alkalmazkodik majd a tested a váratlan terepváltozásokhoz a jövőben. Így számos balesetet, ficamot vagy becsípődést is megelőzhetsz.

A legjobb az egészben az, hogy a napi rutinná emelt szőnyegjárás egy jótékony közös program lehet az egész család számára. Már napi pár perc is csodákat művel. Az egészségesen megtornáztatott talpak elűzik a láb fáradtságát, így újult erővel vághattok neki a kalandoknak és a játéknak!

Olvasd el többi cikkünket is:

A párkereső játékok titkos ereje »

Mit csináljunk otthon a nagy hidegben? »

Apró kis szuperhősök »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben